Οι 900 υποψήφιοι διάδοχοι του Χόσνεϊ Μουμπάρακ

 900 υποψήφιοι διάδοχοι του Μουμπάρακ

 
Η λίστα με τους προεδρικούς υποψηφίους θα είναι πολύ μεγάλη στις πρώτες κάλπες που θα στηθούν μετά την ανατροπή του Χόσνεϊ Μουμπάρακ, στην Αίγυπτο.
Τουλάχιστον 900 έχουν ήδη καταθέσει αίτηση, φιλοδοξώντας να διαδεχθούν τον πρώην πρόεδρο στις εκλογές Μαϊου.
Εξω από τα γραφεία της Επιτροπής Προεδρικών Εκλογών, κοντά στην κατοικία του πρώην προέδρου Μουμπάρακ στο Κάϊρο, οι υποψήφιοι κάνουν ουρά, κρατώντας τα έγγραφα που χρειάζονται για να καταθέσουν επισήμως την αίτηση συμμετοχής στις εκλογές.
Ανάμεσά τους είναι ένας οδοκαθαριστής, ένας ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών και κάποιος που λέει ότι είναι «μετανοήσας διαρρήκτης».
Ενας φωτογράφος, που δηλώνει με υπερηφάνεια ότι δεν έχει καμμία μόρφωση, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σόου.
Ο Φαργκάλ Αμπου-Ντεϊφ Ατίγια είπε ότι είναι «άνθρωπος του λαού» και επομένως καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα των αιγυπτίων.
«Αγαπητή μου κυρία, δεν είμαι απλώς ένας υποψήφιος. Είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Αιγύπτου. Πιστεύω ότι είμαι ο αδιαφιλονίκητος επόμενος πρόεδρος», είπε, αποστομώνοντας την παρουσιάστρια της εκπομπής.
Ο Σάμι Ιμπραήμ Αμπντουλ Λατίφ, που ζει σε ένα χωριό στο Δέλτα του Νείλου, ίσα που τα βγάζει πέρα απαγγέλοντας στίχους από το Κοράνι, σε κηδείες. Φιλοδοξεί όμως να λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές για να βοηθήσει τους φτωχούς.
Η προεκλογική εκστρατεία του αποτελείται από τον ίδιο, και δεν έχει απολύτως καμμία χρηματοδότηση, από πουθενά. Για να είναι επισήμως υποψήφιος πρέπει να εξασφαλίσει 30.000 υπογραφές, πράγμα απίθανο στην περίπτωσή του.
Η αντίθεση με την προεκλογική εκστρατεία του Αμρ Μούσα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Ο πρώην επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου εμφανίζεται σαν το μεγάλο φαβορί για την διαδοχή του Μουμπάρακ.
Εχει δεκάδες προεκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, συμβούλους πολιτικής και επικοινωνίας και χιλιάδες εθελοντές που εργάζονται υπέρ της υποψηφιότητάς του. Λένε ότι αποστολή του Μούσα είναι «η ανοικοδόμηση της Αιγύπτου» και εμφανίζονται βέβαιοι ότι θα επικρατήσει στις πρώτες ελεύθερες εκλογές.
Αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι ο Μούσα, που ήταν υπουργός Εξωτερικών του Μουμπάρακ επί μία δεκαετία προτού αναλάβει επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, δεν είναι το πρόσωπο που θα συμβολίσει την αλλαγή στην Αίγυπτο.
Ενας άλλος παράγοντας είναι τί θα κάνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, οι ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Προς το παρόν δεν έχουν αποφασίσει αν θα κατεβάσουν έναν δικό τους υποψήφιο στις προεδρικές, ή αν θα στηρίξουν κάποιον άλλον από τους υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki