Ενώ οι μελέτες έχουν ετοιμαστεί και έχουν παρουσιασθεί από τα επιτελεία για αύξηση κατά τρεις μήνες της στρατιωτικής θητείας η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Aμυνας αποφάσισε να μην λάβει τη σχετική απόφαση και να τη μεταθέσει στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ έχει ήδη παρουσιάσει τη δική του μελέτη θεωρώντας την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες επιβεβλημένη κάτι στο οποίο συμφώνησε και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Aμυνας.
Iσως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν θέλησε να επωμισθεί το πολιτικό κόστος, ανακοινώνοντας (ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο) αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Aλλωστε τα τελευταία 38 χρόνια, συνήθως σε προεκλογικές περιόδους οι εξαγγελίες για μείωση της στρατιωτικής θητείας γινόταν για καθαρά προεκλογικούς (και πελατειακούς) λόγους. Ετσι η θητεία μειωνόταν συνεχώς και έφθασε στα σημερινά επίπεδα, δημιουργώντας πρόβλημα στη στελέχωση των επιχειρησιακών μονάδων, τη στιγμή που η οικονομική κρίση αναγκάζει την πολιτική ηγεσία να είναι φειδωλή στην πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών για τη στελέχωση των μονάδων και οι συγχωνεύσεις στρατοπέδων και στρατιωτικών σχηματισμών δεν προχωρούν σχεδόν καθόλου.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που αποτελείται από υπουργό προερχόμενο από τη ΝΔ, αναπληρωτή υπουργό και υφυπουργό προερχόμενους από το ΠαΣοΚ, αποφάσισε να αναβάλει την απόφαση για αύξηση της θητείας, για την οποία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντιδρούσαν και οι πολιτικές και φοιτητικές νεολαίες των δύο αυτών κομμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου