Σόιμπλε: Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο

 Σόιμπλε: Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο

Αρνητικός στην επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk.
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας που προετοιμάστηκε με πολύ λεπτομερειακό τρόπο και δεν μπορούμε να το επαδιαπραγματευτούμε», τόνισε ο Σόιμπλε, μία ημέρα μετά την οριστική αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί την βοήθεια που τής προτείνεται. Εκείνοι που θα επικρατήσουν στις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τους όρους», πρόσυεσε.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά αυτό εξαρτάται «από την κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού λαού».
«Το να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα επιλέξει η Ελλάδα δεν βοηθά», ανέφερε ο Σόιμπλε, ο οποίος είχε ωστόσο τροφοδοτήσει την περασμένη εβδομάδα τις ανησυχίες δηλώνοντας ότι η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki