O ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
Αν έρθουμε μερικά χρόνια πίσω στην εποχή λίγο πριν στη χώρα μας μπει για τα καλά το ευρώ, θα δούμε ότι από το 1998 ετοιμάζεται ένα μεγάλο εθνικό σχέδιο, που ενώ αναφερόταν στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, στην ουσία αφορούσε την γενικότερη αναβάθμιση της Ελλάδας σε δημόσια έργα.
Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται στην εποχή αυτή είναι αν ήταν ανάγκη μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να γίνουν και όλα αυτά τα έργα αντί να αρκεστούμε στα καθαρά αθλητικά με μερικούς χώρους υποδομής έργα, για τις ανάγκες των αθλητών και γενικά των αγώνων και μόνο, οπως γίνεται με τις άλλες και μάλιστα πολύ πιο πλούσιες χώρες του κόσμου.
ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ
Δηλαδή τα έργα, ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ –ΑΝΤΙΡΙΟ, ΕΓΝΑΝΤΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΜΕΤΡΟ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ,ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ, ΚΟΜΒΟΣ ΣΕΦ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, ΤΡΑΜ κλπ, δεν αφορούσαν τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Σίγουρα όμως είναι σημαντικά έργα και θα μείνουν παρακαταθήκη στην Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ποιο είναι όμως το μείζων ζήτημα που συνδυάζονται τα μεγάλα εθνικά έργα με το ευρώ;
Στην περίπτωση που η κοστολόγηση των έργων γινόταν στην τελική σε δραχμές τα μεγέθη θα φάνταζαν τρισθεόρατα και θα αποτελούσαν παγκόσμια πρόκληση και θα ήταν πολύ δύσκολο να περάσουν απαρατήρητα.
Ενώ στην αρχή μερικά Ολυμπιακά έργα κοστολογήθηκαν σε δραχμές, η πλειονότητα των έργων στη συνέχεια κοστολογήθηκε σε ευρώ με αποτέλεσμα τα μεγέθη σε νούμερα να μικρύνουν κατά 340,75 φορές και να ελαχιστοποιηθεί ο βαθμός της πρόκλησης
Στη συνέχεια προσαρμόστηκαν οι τιμές στο ευρώ και ενώ μεγάλωσαν κατά πολύ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ
Σήμερα επιχειρείται το ακριβώς ανάποδο κόλπο με την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.
Δηλαδή επιχειρείται η υποθήκευση με την κοστολόγηση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου σε Ευρώ και με την επαναφορά της Ελλάδας στη δραχμή θα αρχίσουμε να εξοφλούμε το χρέος στο κλείσιμο της νέας ισοτιμίας που απ ότι ακούγεται θα είναι περίπου στις 1.100 δρχ/ ευρώ, άρα 3 φορές επάνω.
Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον ορυκτό πλούτο που θα τον εκτιμήσουμε σε δολάρια και θα τον εκποιούμε σε δραχμές.
Απ όλα τα παραπάνω με απλούς υπολογισμούς η Ελλάδα έχει χάσει και θα χάσει αρκετά δις ευρώ ακόμα, τόσα που αναλογούν στα 2/3 του προϋπολογισμού της Ελλάδας στις δημόσιες επενδύσεις τα τελευταία 10 χρόνια και τα επόμενα 30 που έρχονται.
Σε οικονομικά μεγέθη θα αγγίξουν το 1 τρις ευρώ……!!!
ΚΥΠΡΟΣ- ΔΝΤ-ΠΤΩΧΕΥΣΗ
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, έμπλεξαν και την ΚΥΠΡΟ στο σύστημα της ένταξης της στο ευρώ, και σήμερα παρόλη την εκποίηση του ορυκτού της πλούτου, μπήκε στο ΔΝΤ στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ και σε διατραπεζικές ρύθμισης, δηλαδή μια χώρα υπό πτώχευση, αν και είχε ένα ισχυρότατο νόμισμα…
ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ;
Περαστικά μας….!!!!
thoureios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου