Όταν η Τζούλια γνώρισε το χταπόδι. Άφησε τις σαμπάνιες και ξεκίνησε άλλου τύπου παιγνίδια.
Έχει γίνει η μασκότ της παραλίας Ψαρρού στη Μύκονο, αφού κάθε μέρα κολυμπάει σ’ αυτήν και πάντα με το ροζ μαγιό της. Θα το βγάλει μάλλον με εγχείρηση από επάνω της.
Τέλος πάντων, το θέμα μας είναι το χταπόδι. Η ξανθιά μοντέλο, παρουσιάστρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια…
έσπευσε να φωτογραφηθεί με το μαλάκιο κεφαλόποδο που της προσέφερε ο προσωπικός της ψαράς στη Μύκονο.
Αν δεν έχεις συνταγή για το πώς να το μαγειρέψεις σου δίνουμε εμείς:
Θα χρειαστείς:
- 1 φρέσκο χταπόδι περίπου ενός κιλού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κρασοπότηρο ξίδι
- ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια σιναπόσπορος
- 2 κουταλάκια μαραθόσπορος
- 2 κουταλάκια σπόρος γλυκάνισου
- θυμάρι
- 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το χταπόδι σε πολύ χαμηλή φωτιά με ένα φλιτζανάκι νερό και το ξίδι, χωρίς αλάτι.
- Το βγάζουμε όταν έχει βράσει, χωρίς όμως να το αφήσουμε να λιώσει.
- Το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να μαριναριστεί και το τρώμε κρύο
- Μπορούμε άνετα να το φτιάξουμε και από την προηγουμένη και να το φυλάξουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου