Αρχηγός χωρίς … κόμμα ο Βενιζέλος


 Αρχηγός χωρίς … κόμμα ο Βενιζέλος
Γράφει ο Χ.Ψ.
Ένα οξύμωρο δημιουργείται τις τελευταίες ώρες. Ο Ευ. Βενιζέλος και η στάση του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης την ίδια στιγμή που ο ίδιος δεν… έχει κόμμα. Ουσιαστικά δεν ελέγχει το ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με ανταρσίες και φωνές εναντίον του.
Ίσως για το λόγο αυτό έγινε ξαφνικά αντιμνημονιακός, η ουσία είναι όμως ότι σε ….
λίγο θα πρέπει να… αποχαιρετήσει το ΠΑΣΟΚ που φεύγει.
Η υπόθεση με το νόμο για τα Πανεπιστήμια ήταν το πρόσχημα που αναζητούσε ο Αν. Λοβέρδος και οι διαφωνούντες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πίσω από τον Λοβέρδο ή δίπλα σ’ αυτόν στοιχίζονται η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μ. Χρυσοχοϊδης αλλά και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως και στελέχη που βρίσκονται εκτός εδώ και πολύ καιρό.
Είναι λοιπόν θέμα χρόνου να τεθεί ζήτημα αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν τέθηκε μετά το διπλό βατερλό του κ. Βενιζέλου στις εκλογές. Τότε είχε ειπωθεί ότι ήταν μόλις δύο μηνών αρχηγός, οπότε ήθελε χρόνο, τώρα όμως παλαιοί και νέοι Πασόκοι βλέπουν ότι το κόμμα δεν τραβάει ούτε στην κατηφόρα.
Στο παρασκήνιο φαίνεται ότι δημιουργείται ένα ρεύμα εντός του ΠΑΣΟΚ και έξω από αυτό για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο ένα νέα κεντροαριστερό κόμμα που θα επιχειρήσει να ανακτήσει τα χαμένα ποσοστά. Δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα ηγηθεί του νέου κινήματος, αν θα είναι ο Λοβέρδος ή κάποιος άλλος, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι μέσα στο φθινόπωρο θα υπάρχουν εξελίξεις στον κεντρώο χώρο. Η ηγετική εμφάνιση του Λοβέρδου στη Βουλή για την Παιδεία, η οργισμένη επιστολή της Διαμαντοπούλου για το ίδιο θέμα, οι διαφοροποιήσεις του Μ. Χρυσοχοϊδη για την τακτική του κ. Βενιζέλου στο θέμα των μέτρων, η επιστολή 4 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα των Γικόνογλου Θανάση, Κατρίνη Μιχάλη, Οικονόμου Θανάση και Παρασύρη Φραγκίσκου για το νόμο για τα ΑΕΙ, δείχνουν ότι κάποιοι είναι έτοιμοι από καιρό για την ανατροπή του κ. Βενιζέλου.
Θεωρούν άλλωστε ότι οι πολιτικές εξελίξεις τους ευνοούν, αν όχι άμεσα σίγουρα σε βάθος ολίγων μηνών και σε περίπτωση που η σημερινή κυβέρνηση δεν μακροημερεύσει.
Τι κάνει ο Βενιζέλος; Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάζει το προσωπείο του αντιμνημονιακού, να παίξει το τελευταίο χαρτί, αυτό του προστάτη των φτωχών και των αδικημένων. Δύσκολα όμως θα του βγει αφού και το κόμμα δεν ελέγχει και η βάση του ΠΑΣΟΚ έχει στρέψει την πλάτη του στον πρόεδρο.
Α.Ψ.
Υ.Γ. Κάνει ζέστη, το ξέρω, και βαριέστε αφόρητα. Κάντε όμως έναν γύρο στα sites των εφημερίδων για να δείτε ότι ακόμα και οι φίλοι του οι μεγαλοεκδότες αδειάζουν τον Μπέννυ. Και μάλλον τον πάνε για τα ..αζήτητητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki