Τα δαιμονισμένα παιδιά του κινηματογράφου



Ο Κέβιν είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση... Κατά καιρούς, έχουν ξεπηδήσει και άλλα δολοφονικά βλαστάρια από τις κινηματογραφικές οθόνες. Σας φρεσκάρουμε τη μνήμη σας με το top 10 των διαβολόπαιδων. Φυλαχτείτε.
Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν (2011)
Στο διαπεραστικό, παγωμένο βλέμμα της εξαιρετικής ηρωίδας Τίλντα Σουίντον αποτυπώνονται η απόγνωση, ο τρόμος και οι ενοχές μιας μάνας της οποίας ο έφηβος γιος δολοφονεί τους συμμαθητές του.



Με αφορμή τις σκοτεινές δολοφονικές διαθέσεις του Κέβιν στην ταινία «We need to talk about Kevin», ξαναθυμόμαστε δέκα μικρούς σατανάδες της μεγάλης οθόνης.

Hanna (2006), Χάνα



Μη σας ξεγελά το αγγελικό πρόσωπο με τα ξανθά μαλλιά και τη χλωμή επιδερμίδα. Η Χάνα (Saoirse Ronan) είναι ένα κινούμενο φονικό όπλο που ξεπαστρέβει όποιον βρεθεί στο διάβα της με τελικό στόχο την πράκτορα της CIA, Μαρίσα (Cate Blanchett).

Αυτά παθαίνεις αν ο πατέρας σου σε έχει απομονωμένη μέχρι τα 16 στα χιονισμένα δάση της Φινλανδίας με μοναδικό αυτοσκοπό τις ξένες γλώσσες, τις πολεμικές τέχνες και τη σκοποβολή.
The Orphan (2009), Έσθερ



Όταν βλέπεις κοριτσάκι με βελουτέ φορέματα και κοτσιδάκια να μη συναναστρέφεται με παιδιά της ηλικίας της, να παίζει τέλεια πιάνο και να μιλά σα μικρομέγαλο, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.
Πόσο μάλλον όταν χειρίζεται τον μπαλτά λες και είναι προέκταση του χεριού της.
Αυτή είναι η Έσθερ, ο διάολος μεταμορφωμένος που βγήκε από το ορφανοτροφείο για να κάνει τη ζωή μιας ανυποψίαστης Αμερικανικής οικογένειας πατίνι.

Rosemary's Baby (1968), Έιντριαν 



All time classic. Ο Ρόμαν Πολάνσκι δίνει τα ρέστα του σε μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου.
Πρώτη φορά το πιο χαρμόσυνο γεγονός για μια γυναίκα εξελίσσεται σε θρίλερ την ώρα που ο θεατής έχει συνεχώς τα χέρια του σε απόσταση βολής από τα ματιά.

Το απόλυτο θύμα νοσηρών φαντασιώσεων και μέλλουσα μητέρα του μωρού-τέρατος, η Ρόζμαρυ (Mia Farrow) πιστεύει ότι θα γεννήσει τον ίδιο τον Σατανά σε ένα ψυχολογικό γαϊτανάκι χωρίς επιστροφή.

The Good Son (1993), Χένρι



Ο άγευστος-άοσμος έφηβος σταρ Macaulay Culkin έκανε την έκπληξη και μετά το εισπρακτικά επιτυχημένο Home Alone δοκίμασε το ρόλο του πανούργου Χένρι στην ταινία μυστηρίου The Good Son.

Ο ξανθός πρωταγωνιστής, ενώ αρχικά καλωσορίζει εγκάρδια στο σπίτι του τον συνομήλικο ξάδελφο του και ορφανό, Μαρκ (Elijah Wood) στη συνέχεια του δείχνει ξεκάθαρα τις άγριες διαθέσεις του μπροστά σε ένα γκρεμό.

The Ring, Σαμάρα (2002)



Πώς μπορείς να σκιαχτείς από ένα μάτσο μαύρες τρίχες που βγαίνουν απειλητικά από την οθόνη της τηλεόρασης.

«Μανούλα» στο ρόλο της, η ανατριχιαστική Σαμάρα (Daveigh Chase) τρομάζει και τον πιο ψύχραιμο «θριλεράκια» σκοτώνοντας μικρούς και μεγάλους ενώ υποτίθεται πως είναι νεκρή.

Ομολογουμένως, η κατάρα του κοριτσιού- φάντασμα σάρωσε στα box office τόσο στην γιαπωνέζικη όσο και στην αμερικανική εκδοχή.

The Exorcist (1973), Ρίγκαν



Η πρώτη μεγάλη εμπορική επιτυχία στην ιστορία των θρίλερ βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Γούλιαμ Πέτερ Μπλάτι σύμφωνα με το οποίο δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής ανέφεραν ότι ένα 13χρονο κορίτσι από το Μέριλαντ είχε καταληφθεί από σκοτεινές σατανικές δυνάμεις.

Πείτε την αλήθεια. Ποιος δεν ταράχθηκε, έστω, όταν είδε τη δαιμονισμένη Ρίγκαν (Linda Blair) να γυρίζει το κεφάλι της 360 μοίρες;

Joshua, Τζόσουα (2007)



Ότι τα πρώτα παιδιά παθαίνουν κρίσεις ζήλιας όταν γεννιέται το δεύτερο βλαστάρι, είναι γνωστό.
Η οικογένεια των Κάιρνς ωστόσο έτρεφε φίδι στον κόρφο της καθώς όταν υποδέχτηκε τη νεογέννητη μπέμπα, ο 9χρονος Τζόσουα (Jacob Kogan) το παράκανε και εξελίχθηκε σε πηγή του κακού για την ίδια του την αδελφή.

The Omen (1976), Ντάμιεν


Λίγο μετά τον θρίαμβο του Εξορκιστή, ήρθε η Προφητεία.

Βασισμένο στις δοξασίες, τα δόγματα και τις προφητείες που συνηγορούσαν στην έλευση του Αντίχριστου στη γη, το κλασικό θρίλερ έδωσε σάρκα και οστά στον γιο του Διαβόλου, τον Ντάμιεν (Harvey Stephens).

Το περιβόητο υιοθετημένο παιδί του ζευγαριού Θορν κατάφερε να γίνει κινηματογραφική τριλογία με μοναδικά soundtracks αλλά και ριμέικ το 2006.

Firestarter (1984), Τσάρλι



Εκτός από το θρυλικό Ε.Τ. η Drew Barrymore ως ανήλικη ηθοποιός, έμεινε γνωστή για το μουτρωμένο βλέμμα της και την «πύρινη» υπόσταση της στην κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας τρόμου από τον μετρ του είδους Στίβεν Κινγκ.

Η μικρή Τσάρλι, απόγονος ενός ζευγαριού που είχε διατελέσει πειραματόζωο σε δοκιμές, έχει την ικανότητα να βάζει φωτιές μόνο με την σκέψη της.

Οι συνέπειες; Απλά καταστροφικές.

Hard Candy (2005), Χέιλι



Παιδοφιλία-σαδισμός σημειώσατε διπλό. Πριν καν αρχίσει η ταινία, έχεις πάρει θέση.
Θέλεις να καεί ζωντανός ο παιδόφιλος φωτογράφος που κλείνει ραντεβού μέσω διαδικτύου με ένα 14χρονο κορίτσι.

Στην σκηνή που ο -τελικά άπραγος- καλλιτέχνης είναι δεμένος και η Χέιλι (Ellen Page) τον ευνουχίζει με μανία και μεράκι, εκεί το ξανασκέφτεσαι. Ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα, δε θα μάθεις ποτέ.

Πηγή: www.kamikazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki