Γυμνός άνδρας στους δρόμους της Πάτρας (Photos+Video)

Γυμνός άνδρας στους δρόμους της Πάτρας

H ιστορία συγκλονίζει και οι φωτογραφίες της τοπικής εφημερίδας της Πάτρας, «Κόσμος», είναι ενδεικτικές για το δράμα που ζουν κάποια αδέλφια με έντονα ψυχιατρικά προβλήματα.
Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης το κέντρο της πόλης αναστατώθηκε στην θέα ενός νεαρού που περπατούσε ολόγυμνος στην οδό Κανακάρη, διέσχισε πεζός την οδό Γούναρη και τελικά «ακινητοποιήθηκε» από αστυνομικούς λίγα μέτρα πιο πέρα. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.
Η απόσταση που είχε καλύψει ο γυμνός άνδρας δεν ήταν μεγάλη (ερχόταν από την Τριών Ναυάρχων), όμως ήταν αρκετή για να προκαλέσει τα βλέμματα των Πατρινών που εκείνη την στιγμή περπατούσαν ή βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους!
Σύμφωνα με το τοπικό site dete.gr, πρόκειται για αδέλφια που και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει την τοπική κοινωνία. Δεν έχουν γονείς και φυσικά η κρατική μέριμνα, πέραν από κάποια σύνταξη που πιθανόν λαμβάνουν είναι... ελάχιστη! Τρανή απόδειξη αυτό που επί μήνες συνέβαινε όταν τα παιδιά έχασαν τους γονείς τους, πριν από μερικά χρόνια.
Όταν κοινωνικοί λειτουργοί μπήκαν στο σπίτι τους (μετά από την ανάδειξη του προβλήματος από μέσα ενημέρωσης) ήρθαν αντιμέτωποι με μία τραγική εικόνα. Ένα «Κωσταλέξι» στο κέντρο της Πάτρας. Το σπίτι καθαρίστηκε, δόθηκε η φροντίδα στα παιδιά -που τότε έμοιαζαν με «αγρίους»- όμως και πάλι εγκαταλείφθηκαν. Τρανή απόδειξη αυτό που συνέβη προχθές, με τον αδελφό να περπατά ολόγυμνος στην οδό Γούναρη.
Προφανώς η υπό κρίση Πολιτεία παρενέβη και πάλι. Νομίζουμε όμως ότι η παρέμβαση θα είναι προσωρινή. Και όταν περάσουν λίγοι μήνες, και πάλι κάποιο από τα αδέλφια θα θελήσει να «δημοσιοποιήσει» (δεν το καταλαβαίνει, αλλά το κάνει) το δράμα του... στην τοπική κοινωνία. Γυμνή αλήθεια για μία χώρα υποτίθεται σύγχρονη που όμως έχει εγκαταλείψει τα παιδιά της... στο έλεος της τύχης τους!
Οι φωτογραφίες είναι της εφημερίδας "ΚΟΣΜΟΣ", το βίντεο είναι ρεπορτάζ της Μαρίας Ανδριέλου για το Lepanto:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki