Ένοχος για παιδεραστία προπονητής ποδοσφαίρουΣε ποινή κάθειρξης 30 έως 60 ετών για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους καταδικάστηκε...
την Τρίτη ο πρώην προπονητής της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου του Πεν Στέιτ της Πενσιλβάνια, Τζέρι Σαντάσκι.

Κατά την ετυμηγορία του, ο δικαστής Τζον Κλίλαντ υπογράμμισε ότι η ποινή σημαίνει «ότι θα περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας στη φυλακή».

Σε μια δήλωση που έκανε πριν ακούσει την ετυμηγορία, ο 68 ετών πρώην προπονητής τόνισε για μια ακόμη φορά ότι είναι αθώος.

Τον Ιούνιο, ο Τζέρι Σαντάσκι κρίθηκε ένοχος για 45 από τις 48 κατηγορίες για τις οποίες δικάστηκε στο Μπελφόντε, της Πενσιλβάνια, στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται και το φημισμένο Πανεπιστήμιο Πεν Στέιτ.

Επιπροσθέτως είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση σε τουλάχιστον δέκα αγόρια, μερικές φορές πολύ νεαρά, ανάμεσά τους και ο υιοθετημένος γιος του, για μια περίοδο 14 ετών από το 1994 έως το 2008.

Ο πρώην προπονητής είχε θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα με προορισμό τους νέους, και μέσα από αυτό συνάντησε τα θύματά του.

Πολλοί έχουν αφηγηθεί λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της δίκης τα «αγγίγματα» ή τους βιασμούς, που έγιναν μερικές φορές στο ντους, από αυτόν ο οποίος ήταν για πολλά από αυτά τα αγόρια ένα υποκατάστατο της πατρικής μορφής.

Ο Σαντάσκι, που ήταν ακόμα πριν από λίγους μήνες βοηθός του Τζο Πατέρνο, του θρυλικού προπονητή ποδοσφαίρου στο περίφημο πανεπιστήμιο, ο οποίος πέθανε ξαφνικά τον Ιανουάριο από καρκίνο, δεν έδειξε την παραμικρή συγκίνηση κατά τη διάρκεια της δίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σε βάρος του κατηγορητήριο του στις αρχές Νοεμβρίου προκάλεσε μια σειρά από παραιτήσεις και αποπομπές στην κορυφή του Πανεπιστημίου Πεν Στέιτ.

Το σκάνδαλο οδήγησε στην απόλυση του προπονητή Πατέρνο επειδή παρέλειψε να αναφέρει στις αρχές ότι του είχαν αναφέρει ότι κάποιοι είχαν δει τον Σαντάσκι να παρενοχλεί σεξουαλικά ένα νεαρό αγόρι στο ντους. Πηγή: ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki