Αγγελία από… τον Καραμανλή

 Αγγελία από… τον Καραμανλή

Τέλος εποχής για ένα πολιτικό γραφείο, στο εσωτερικό του οποίου γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της χώρας. Πωλητήριο, λοιπόν, βάζει ο Κώστας Καραμανλής στο… θρυλικό γραφείο του στο Κολωνάκι.
Πρόκειται για το γραφείο που διατηρούσε ο πατέρας του, Αλέκος, και το οποίο, τη δεκαετία του ’90στέγαζε και τις πολιτικές δραστηριότητες του νεαρού, τότε, βουλευτή της ΝΔ.
Μόνο με ασανσέρ
Στον έκτο όροφο του κτιρίου, όπου έφτανες μόνο με ασανσέρ, καθώς η πόρτα που οδηγούσε στις σκάλες ήταν μονίμως κλειδωμένη, ξεκίνησε η πορεία του Κ. Καραμανλή για την ηγεσία της ΝΔ και, αργότερα, για την πρωθυπουργία.
Εκεί αποφασίστηκαν οι μαζικές διαγραφές «γαλάζιων» βουλευτών, το 1998, ενώ στον ίδιο χώρο διαδραματίστηκαν, χρόνια αργότερα, και οι καθοριστικές διαπραγματεύσεις για την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά στη Νέα Δημοκρατία.
Μακριά από τη δημοσιότητα
Το γραφείο στην Πατριάρχου Ιωακείμ με τα παλιά, κλασικά έπιπλα δεν σταμάτησε να λειτουργεί ακόμη και μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004.
Όπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν, ο Καραμανλής τις… σοβαρές συσκέψεις τις έκανε εκεί, μακριά από τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου το χρησιμοποιούσε μόνο για τις… επίσημες δραστηριότητες!
Τρία χρόνια κλειστό
Το 2007, ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε να… μετακομίσει. Ήταν η εποχή που νοίκιασε πολιτικό γραφείο στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, καθώς το Κολωνάκι δεν προσφερόταν πλέον για… μυστικές συσκέψεις.
Μετά την εκλογική ήττα το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός άλλαξε σελίδα και… γραφείο. Προτίμησε έναν πιο σύγχρονο χώρο στην πλατεία Μαβίλη, πίσω από τηναμερικανική πρεσβεία.
Τα τελευταία τρία χρόνια, το γραφείο στο Κολωνάκι παρέμενε άδειο και βουβό, αφού δεν το χρησιμοποιούσε κανείς. Έτσι, πριν από λίγες ημέρες αναφέρει το ethnos.gr, ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον αδελφό του, Γιώργο, να βάλει… πωλητήριο στο γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki