Ανήκουμε στη Δύση, αλλά το μέλλον μας βρίσκεται στην… Ανατολή!

 Ανήκουμε στη Δύση, αλλά το μέλλον μας βρίσκεται στην... Ανατολή!

Το “ανήκομεν εις την δύσιν” του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα έπρεπε να είναι, στηριζόμαστε στην δύση και επεκτεινόμαστε στην Ανατολή.
Δεν είμαι εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιθέτως είμαι ένθερμος υποστηρικτής του «ανήκομεν εις την δύσιν», όχι όμως με την έννοια του υπόδουλου, του εγκλωβισμένου ή του ζητιάνου της δύσης, αλλά με την έννοια του ισότιμου μέλους ενός κλαμπ κρατών τα οποία τουλάχιστον μέχρι σήμερα είναι τα πρότυπα όλων σχεδόν των κρατών του κόσμου.
Οι Έλληνες μάλλον νόμιζαν ότι το «ανήκομεν εις την δύσιν» σήμαινε πως κοιτάμε μόνο προς την δύση και εξαρτιόμαστε μόνο από αυτήν, κατά ένα τρόπο εξασφάλισης και εφησυχασμού, πράγμα που τελικά μας οδήγησε σε ένα αντιπαραγωγικό οχαδερφισμό πλήρους πνευματικής νέκρωσης και κατά συνέπειας οικονομικής φτώχειας.
Χωρίς επιφύλαξη μπορώ να πω ότι σχεδόν είχαμε φτάσει στο σημείο να μισούμε ό,ποιον μιλούσε για πλούτο, δημιουργία και πατρίδα.
Σήμερα εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι απόλυτη ανάγκη να στερεώσουμε την σχέση μας με την δύση και να στρέψουμε το βλέμμα μας προς την ανατολή.
Ο φυσικός χώρος ανάπτυξης για την Ελλάδα είναι η ανατολική μεσόγειος και η ενδοχώρα της, Τουρκία, Συρία, Λίβανος και όχι μόνο…
Όποτε οι Έλληνες στράφηκαν προς την Ανατολή δοξάστηκαν και μεγαλούργησαν.
Αν δούμε και την Τουρκία σήμερα, θα διαπιστώσουμε πως ένας από τους κύριους λόγους της ανόδου της είναι η στροφή της προς την Ανατολή.
Ίσως φανεί λίγο υπερβολή, αλλά η ανατολή μας περιμένει να την ξανα-κατακτήσουμε, όχι βέβαια με όπλα ως τύραννοι, αλλά ως πολιτισμός και οικονομικός συνέταιρος.
Για τα επόμενα 10 -20 -30 -50 χρόνια, όταν θα μιλάμε για ευκαιρίες και ανάπτυξη θα εννοούμε τις χώρες της ανατολής.
Η Ελλάδα έχει περισσότερες ευκαιρίες να δραστηριοποιηθεί και είναι περισσότερο αποδεκτή στην περιοχή αυτή από ότι η Τουρκία. Κι αυτό επειδή η Τουρκία επιδεικνύει ένα απροκάλυπτο θράσος, το οποίο δεν είναι εύκολο να αποδεχτούν οι μέχρι χθες υπόδουλοι της και μπορεί να είναι τώρα αποδεικτή από τους άραβες λόγω των πολιτικών ανακατατάξεων και του ισλάμ, όμως μόλις αυτοί οι λαοί βρουν τον δρόμο τους και την εθνική τους αυτοπεποίθηση θα αποστραφούν -όπως είναι φυσικό- τον πρώην δυνάστη τους, ο οποίος σχεδόν ευθέως συνεχίζει να μιλάει για Οθωμανική αυτοκρατορία…
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki