«Αν η Ελλάδα το ζητήσει μπορώ και τώρα να βοηθήσω»

 «Αν η Ελλάδα το ζητήσει μπορώ και τώρα να βοηθήσω»

 
Είναι ο άνθρωπος που τον Ιανουάριο του 2009 παρέδωσε στις αρμόδιες φορολογικές αρχές του Παρισιού 24.000 ονόματα Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών και Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.
Ο Ερβέ Φαλτσιάνι που χάρισε σε τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη πάνω από 10 δις. ευρώ εξαιτίας των μαύρων καταθέσεων, βρίσκεται προφυλακισμένος στην Ισπανία, καθώς δεν του προσέφερε ασυλία.
Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο Φαλτσιάνι εμφανίζεται πρόθυμος να βοηθήσει ακόμα και τώρα τις ελληνικές αρχές.
«Στοιχεία για τους έλληνες καταθέτες διαθέτει και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Οπότε, εάν θέλουν οι αρμόδιες ελληνικές εισαγγελικές αρχές, μπορούν να τα ζητήσουν. Το ίδιο συνέβη και όταν οι ιταλικές αρχές ζήτησαν στοιχεία από τον εισαγγελέα της Νίκαιας για να εντοπίσουν ιταλούς φοροφυδάγες.
Δεν έχω κανέναν λόγο, στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων, να μη δώσω αυτή τη λίστα που έδωσα στον εισαγγελέα του Τορίνο σε Γερμανό εισαγγελέα και στον Έλληνα συνάδελφο μου. Εάν πριν από δύο χρόνια μου ζητούσαν βοήθεια οι ελληνικές αρχές, ευχαρίστως θα την έδινα. Ακόμα και τώρα μπορώ», δηλώνει ο Φαλτσιάνι από τη φυλακή.
Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπόνη, πέντε κορυφαία στελέχη του ΣΔΟΕ εξετάζουν ένα προς ένα τα 1.991 ονόματα που συνδέονται με την Ελλάδα, ενώ εκτιμάται ότι το ελληνικό δημόσιο μπορεί να εισπράξει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ σε φόρους από αυτές τις αδήλωτες καταθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki