Αρχιεπίσκοπος: ”Οι εταίροι πάντα θα κοιτάνε το συμφέρον τους”

 Αρχιεπίσκοπος: Οι εταίροι πάντα θα κοιτάνε το συμφέρον τους
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Φωτογραφίες, Γιώργος Φερδής (Θεσσαλονίκη)
Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 14 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.
Του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μιλήτου Απόστολο, Θεσσαλονίκης Άνθιμο, Σερρών Θεολόγο, Φλωρίνης Θεόκλητο, Σιδηροκάστρου Μακάριο, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Δράμας Παύλο, Λαγκαδά Ιωάννη και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως Παντελεήμων και Θερμών Δημήτριος.
Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα ιστορικά τότε γεγονότα του Μακεδονικού αγώνα, τονίζοντας ότι “από τότε υπήρξαν ξένοι εταίροι που από τότε ήθελαν αυτοί να σκέφτονται για εμάς, αυτοί να αποφασίζουν για εμάς, το πως θα διοικηθεί αυτός ο τρόπος.”
Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην βαβυλώνια αιχμαλωσία τότε αιχμαλωσία της Εκκλησίας, αναφέροντας ένα παράδειγμα ότι “επί 80 ολόκληρα χρόνια δεν μπορούσε η Εκκλησία να συνέλθει σε Σώμα για να αποφασίσει για τα θέματά της! Γι΄αυτό να διαβάσουν όλοι γιατί αυτή η σιωπή της Εκκλησίας τόσες δεκαετίες, θα δουν ότι χωρίς την άδεια της πολιτείας δεν μπορούσε να συνέλθει”.
Ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε επίσης ότι “σήμερα στην περίοδο της κρίσης της πατρίδας μας, η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από κάθε φορά για συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας. Δεν έχουν περιθώρια αλλά ούτε χρόνο, αλλά ούτε και ευκαιρίες πολλές.”
“Η Εκκλησία σήμερα στάθηκε πλάι στον λαό πάντοτε, στέκεται και θα στέκεται μέχρι τέλους με όλες τις δυνάμεις”, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στους ξένους εταίρους, τονίζοντας ότι “μας χρειάζονται και οι φιλοί και οι ξένοι εταίροι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εταίροι θα λύνουν τα προβλήματα όπως αυτοί θέλουν. Θα κοιτάνε το συμφέρον τους, και σαν βαρίδι στο τέλος θα έχουν και το μέλλον το δικό μας”.
Πηγή:romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki