«Οχι» της κυβέρνησης στις λίστες Εβραίων

 Ουγγαρία: «Οχι» της κυβέρνησης στις λίστες Εβραίων

Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει βουλευτής ακροδεξιού κόμματος
Ογκώδης διαδήλωση κατά των δηλώσεων του ακροδεξιού βουλευτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Βουδαπέστη.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαναπέριψε το αίτημα ακροδεξιού βουλευτή να συνταχτούν λίστες εβραίων που ζουν στη χώρα και δεσμεύτηκε για την προστασία όλων των πολιτών από διακρίσεις.
Όπως είπε ο Όρμπαν στο Κοινοβούλιο απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση,«ειπώθηκαν στη Βουλή λόγια που δεν αρμόζουν στη χώρα».
«Καταδίκασα αυτό το αίτημα εκ μέρους της κυβέρνησης», συνέχισε και πρόσθεσε:«θα ήθελα να γνωρίζετε ότι, όσο βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, να κανένας στην Ουγγαρία δεν μπορεί να πειραχτεί ή να γίνουν διακρίσεις σε βάρος του εξαιτίας της πίστης, των πεποιθήσεων ή της καταγωγής».
Αφορμή για την παρέμβαση υπήρξε η δήλωση του Μάρτον Γκιονγκόσι, βουλευτή του ακροδεξιού Jobbik, ότι θα πρέπει να συνταχτούν λίστες ατόμων εβραϊκής καταγωγής που βάζουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
Οι δηλώσεις προκάλεσαν σάλο στη χώρα –που όπως πολλές χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζει την άνοδο της ακροδεξιάς– και καταδικάστηκαν σε υψηλούς τόνους και από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα. Ο βουλευτής είπε ότι τα σχόλιά του παρερμηνεύτηκαν αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί.
Την Κυριακή περισσότεροι από 10.000 πολίτες διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη κατά του Jobbik.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki