Σεφ επισημαίνουν τις παγίδες του φαγητού σε εστιατόρια


 Οι κρυφές παγίδες όταν τρώμε έξω

 
Πώς αποφεύγουμε περιττές θερμίδες από το φαγητό εστιατορίων
Ποιος μπορεί να εντοπίσει καλύτερα τις κρυφές παγίδες στα γεύματα των εστιατορίων από τους σεφ; Τέσσερις κορυφαίες επαγγελματίες του εξωτερικού μοιράζονται τα δικά τους κόλπα για να γλιτώνουν θερμίδες όταν τρώνε εκτός σπιτιού.
1. Ντονατέλα Αρπάια, Νέα Υόρκη
«Οι σεφ προσθέτουν συχνά βούτυρο στα πιάτα –όπως το τηγανητό ψάρι, τα ψητά λαχανικά ή τα τηγανητά αβγά– για να τους δώσουν γεύση. Έτσι, όταν παραγγέλνω, συνήθως λέω στο σερβιτόρο ότι είμαι αλλεργική στα γαλακτοκομικά. Αυτή η κίνηση αφαιρεί εκατοντάδες θερμίδες από το γεύμα μου, χωρίς να χάνω τη γεύση».
2. Μικέλα Λάρσον, Βοστόνη
«Προσπαθώ να σταματήσω να τρώω όταν νιώθω χορτάτη. Εάν αυτό συμβεί στη μέση του γεύματός μου, ζητάω να μου τυλίξουν το υπόλοιπο για το σπίτι».
3. Κριστίν Σούμπιντο, Σικάγο
«Αν και οι μελιτζάνες είναι θρεπτικές, στα εστιατόρια είναι ένα από πιο ανθυγιεινά λαχανικά που μπορείς να παραγγείλεις. Ακόμη και οι ψητές ρουφούν όλο το λάδι στο πιάτο, επειδή είναι πολύ πορώδεις. Έτσι, παραγγέλνω λαχανικά στον ατμό ή συνοδευτική σαλάτα με λίγο ντρέσινγκ».
4. Αλεξάνδρα Γκουαρνασέλι, Νέα Υόρκη
«Όπως κι αν είναι μαγειρεμένο ένα πιάτο, θα είναι πιο υγιεινό το γεύμα σου αν επιλέξεις κάποιο με άπαχη πρωτεΐνη, όπως το κοτόπουλο, το ψαρονέφρι ή οι γαρίδες».
Πηγή: shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki