Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα από το χαράτσι


 Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα από το χαράτσι
 
Επιτεύχθηκε ο στόχος των εισπράξεων από το χαράτσι στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών στη ΔΕΗ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής.
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι τα τελικά έσοδα από το χαράτσι θα κινηθούν 200 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο το Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα εισπράττεται κανονικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μετά την προσωρινή απόφαση του Αρείου Πάγου που αναστέλλει την απόφαση του Πρωτοδικείου για το χαράτσι το οποίο είχε κρίνει ότι είναι παράνομος ο τρόπος είσπραξης.
Ωστόσο σε περίπτωση που η ΔΕΗ προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, τότε υποχρεούται, ως ποινική ρήτρα, να καταβάλει σε κάθε καταναλωτή για κάθε ημέρα διακοπής το ποσό των 300 ευρώ, όπως προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.
Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μετά τις 22 Μαρτίου, όταν και θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή. Τουλάχιστον μέχρι τότε η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράττει κανονικά το έκτακτο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki