Γιατί είναι καλύτερο το πρωινό ξύπνημα?




Τι ώρα σηκώνεστε συνήθως από το κρεβάτι κάθε μέρα;
Αν η απάντηση είναι κοντά στο απόγευμα, τόσο το χειρότερο για εσάς.... 

Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει πως το πρωινό ξύπνημα έχει μόνο ευεργετικές επιπτώσεις στον οργανισμό μας και μπορεί να αλλάξει την ζωή κάποιου προς το καλύτερο. Πως γίνεται...
αυτό; Για αρχή, το πρωινό ξύπνημα δίνει την ευκαιρία στον οργανισμό μας να πάρει φρέσκο αέρα καθώς τα ποσοστά μόλυνσης είναι ακόμα χαμηλά. Η καλή ποιότητα οξυγόνου αυξάνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, αποτρέπει τις ασθένειες στα πνευμόνια, ρυθμίζει τη κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έπειτα, αν σηκωνόμαστε νωρίς το πρωί το σώμα μας εκτίθεται στο πρώτο φως του ήλιου, το οποίο αναζωογονεί τα κόκαλά μας. Η έκθεση στον πρωινό ήλιο πριν τις 9π.μ. θεωρείται η καλύτερη για την επάρκεια ασβεστίου και βιταμίνης D στον οργανισμό.

Συν τοις άλλοις, οι ερευνητές στο Roehampton University της Αγγλίας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το πρωινό περπάτημα κάνει το σώμα πιο υγιές, δημιουργεί ευχάριστη διάθεση και δίνει στο άτομο τον ιδανικό δείκτη μάζας σώματος. Το τελευταίο οφείλεται πιθανώς στο ότι όσοι ξυπνούν νωρίς έχουν αρκετό χρόνο να φάνε το πρωινό τους με την ησυχία τους, έχοντας έτσι ελεγχόμενη και σωστή κατανάλωση.

Τέλος, το πρωινό ξύπνημα έχει μεγάλα οφέλη και στην σεξουαλική ζωή των ζευγαριών, καθώς οι άντρες τείνουν να έχουν μεγαλύτερη όρεξη για σεξ το πρωί παρά το βράδυ.

Θέλετε κι άλλους λόγους για να πετάτε τα σκεπάσματα από πάνω σας πιο νωρίς από δω και πέρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki