Οι ουσίες που μας απαλλάσσουν από το περιττό λίπος


 Οι ουσίες που μας απαλλάσσουν από το περιττό λίπος

Για να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος και τα κιλά πέρα από ειδικές δίαιτες, υπάρχουν και ορισμένες ουσίες που καλό είναι να φροντίζουμε να καταναλώνουμε, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στο σκοπό αυτό.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι οι ουσίες αυτές αποτελούν συστατικά λιποδιαλυτικών σκευασμάτων.
Ακολουθούν οι ουσίες και οι τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του περιττού λίπους και να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους:
1. Εξωτικά φρούτα για απώλεια του λίπους
Ο χυμός της εξωτικής παπάγιας και του ανανά έχουν ισχυρή λιποδιαλυτική δράση στον οργανισμό, καθώς τα ένζυμα που περιέχουν διασπούν ταχύτατα τις πρωτεΐνες και βοηθούν στη γρηγορότερη πέψη των λιπαρών τροφών. Δισκία και κάψουλες που κυκλοφορούν, περιέχουν ένζυμα από παπάγια (παπαΐνη) και ανανά (βρωμελίνη)!
2. Τόνωσε το μεταβολισμό σου με σπιρουλίνα
Αυτό το μικροσκοπικό πρασινομπλέ φύκι είναι το τρόφιμο με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες και βασικά αμινοξέα, ασβέστιο, σίδηρος, ψευδάργυρος, μαγνήσιο, σύμπλεγμα βιταμινών Β), ενώ αποτελεί τη μοναδική πηγή γ-λινολενικού οξέος, μαζί με το μητρικό γάλα.
Αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το σημαντικότερο διατροφικό συμπλήρωμα που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει επανέλθει ακόμα πιο δυναμικά στο προσκήνιο. Η σπιρουλίνα φαίνεται ότι προωθεί τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του σώματος, ενώ αναπληρώνει τις ανεπάρκειες στη διατροφή και επιταχύνει το μεταβολισμό. Επίσης, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την αντοχή, βοηθώντας στην ανάκτηση της δύναμης μετά την άσκηση.
3. Κάψε το λίπος με τη βιταμίνη Β12
Η βιταμίνη Β12 (κομπαλαμίνη) υπάρχει σε πολλές μορφές, ενώ έχει αποδειχτεί ότι είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα, βοηθά στη διαδικασία καύσης του λίπους και ηρεμεί το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Συμπληρώματα Β12 μπορεί να πάρει κάποιος μόνο εφόσον συμβουλευτεί το γιατρό του. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η Β12 υπερέχει σε σύγκριση με βασικά αντιοξειδωτικά και είναι απαραίτητη σε χορτοφάγους. Τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12 είναι το γάλα, το συκώτι και τα μύδια.
4. Πράσινο τσάι για αποτοξίνωση των ιστών
Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι γνωστό για την εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωσή του σε πολυφαινόλες. Αυτό το δραστικό συστατικό με τις ισχυρές ιδιότητες καταπολέμησης των ελεύθερων ριζών συμβάλλει στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων, ενώ ευνοεί και την καύση του λίπους, ενεργοποιώντας τη μικροκυκλοφορία που επιτρέπει την εξάλειψη του λίπους σε βάθος.
5. Πιπεριές για απώλεια κιλών
Η καψαϊκίνη, μια δραστική ουσία που βρίσκεται στις κοινές πιπεριές αλλά και τις καυτερές (τσίλι), μπορεί να προκαλέσει διάλυση του λίπους. Μελέτες υποστηρίζεται ότι παρατηρείται μικρή απώλεια βάρους στα άτομα που καταναλώνουν πιπεριές σε τακτά χρονικά διαστήματα.
6. Βιταμίνη Ε για αδύνατο και υγιές σώμα
Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει εύκολα στις λιπώδεις κυτταρικές μεμβράνες του σώματός μας, προστατεύοντας παράλληλα τα τοιχώματα από τις ελεύθερες ρίζες. Εμποδίζει τη δημιουργία μεταλλάξεων στα κύτταρα, ενώ προσφέρει αξιοσημείωτη αντιγηραντική θωράκιση.
Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι η πρόσληψη βιταμίνης Ε ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, χαμηλώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση. Τα φυτικά έλαια, οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, το φύτρο του σιταριού και τα λαχανικά με πράσινα φύλλα είναι οι καλύτερες τροφές-πηγές βιταμίνης Ε.
Πηγή: shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki