Έντονες αντιδράσεις για τα έκτροπα στην κηδεία Ντερτιλή και μία σύλληψη


Οξύτατες αντιδράσεις προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο αλλά και στην κοινωνία τα όσα συνέβησαν και ακούσθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της κηδείας του τελευταίου κρατούμενου πραξικοπηματία της Χούντας, Νικόλαου Ντερτιλή.
Κριτική στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την αστυνομία για τη στάση τους απέναντι στα συμβάντα κατά την κηδεία του Ν. Ντερτιλή ασκεί με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
«Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τονίζει: «Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους».
Για μετατροπή της κηδείας του ισοβίτη χουντικού Νικολάου Ντερτιλή «σε show της ακροδεξιάς, χουντικών σταγονιδίων και νεοναζιστικών στοιχείων, που στις ημέρες μας έχουν βρει καταφύγιο στην Χρυσή Αυγή», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του τοΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «απαράδεκτο», το οποίο «όλος ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει».
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «οι πυροβολισμοί και τα έκτροπα που σημειώθηκαν με την παρουσία βουλευτών της ΧΑ και την στήριξη του Μητροπολίτου και κήρυκα του μίσους Αμβρόσιου, δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγείλει, για την ανάγκη αντιμετώπισης του νεοναζισμού και της βίας της ακροδεξιάς».
Σημειώνει δε το ΠΑΣΟΚ ότι σύντομα θα παρουσιάσει και την πρόταση Νόμου του κόμματος για την αυστηρή αντιμετώπιση των φαινομένων της βίας, του ρατσισμού και του νεοναζισμού.
Σε δική της ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη – κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα».
«Τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή προσκύνησαν με την παρουσία τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Αυτοί, τύπου Ντερτιλή, είναι οι εκφραστές τους, ανάλογες είναι και οι επιδιώξεις τους» επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ «για τα γεγονότα στην κηδεία του Ντερτιλή».
Για μη σεβασμό στη μνήμη «ενός παρασημοφορημένου Στρατηγού» κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή. Αναφέρει δε, ότι το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, «απαγόρευσε προ δυο μηνών στον Στρατηγό να παρευρεθεί στην κηδεία του γιου του, καθώς του ζήτησε προηγουμένως να υπογράψει δήλωση» και υποστηρίζει ότι «Ο Νικόλαος Ντερτιλής παρέμεινε απροσκύνητος στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς μέχρι το τέλος».
Συνελήφθη 22χρονος για τους πυροβολισμούς στην κηδεία Ντερτιλή

Ένας 22χρονος συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά την κηδεία του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή, όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα με πιστόλια.
Ο 22χρονος συνελήφθη καθώς έφευγε από το Κοιμητήριο, γιατί σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν 21 κάλυκες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο.
Κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια, από την οποία διενεργείται έρευνα για τους πυροβολισμούς.

Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki