«Φυσιολογικό στοίχημα, άρα καθαρό το ματς»!


Αφού το περίφημο «Betting Fraud Detection System» (Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης) έδειξε ότι ουδέν μεμπτό συνέβη στο γεμάτο σκιές παιχνίδι της Λιόν στο Ζάγκρεμπ (1-7), τότε η υπόθεση θεωρείται λήξασα για την UEFA του «σταυροφόρου της κάθαρσης» Μισέλ Πλατινί.
Ο Γκουργκίφ «ζωγραφίζει» για την Λιόν, οι αμυντικοί της Ντιναμό τον... θαυμάζουνΟ Γκουργκίφ «ζωγραφίζει» για την Λιόν, οι αμυντικοί της Ντιναμό τον... θαυμάζουν«Η UEFA έχει πλήρη επίγνωση της φημολογίας που ξέσπασε αναφορικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι και τις κατηγορίες από τον Τύπο. Προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση του υψηλού κύρους των διοργανώσεων, όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Βάσει της αναφοράς της BFDS (σ.σ. αρμόδια αρχή της ομοσπονδίας για τα φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού), δεν έχει να υποδείξει τίποτα το επιλήψιμο στο παιχνίδι του Ζάγκρεμπ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
Το BFDS θεωρείται το ισχυρότερο όπλο για τα «στημένα» στο ποδόσφαιρο, όμως η εμβέλειά του περιορίζεται στα όρια του Διαδικτύου. Επί της ουσίας είναι ένας υπερπροηγμένος τεχνολογικά «αστυνόμος» του online betting, που ανιχνεύει και αναλύει οτιδήποτε παράδοξο αφορά τον στοιχηματικό όγκο.
Μπορεί λοιπόν το ματς των Γάλλων με τους Κροάτες να... βρομάει από χιλιόμετρα, όμως από τη στιγμή που δεν άγγιξε τις εταιρείες-κολοσσούς του στοιχήματος, στην UEFA μπορούν -και με το γράμμα του νόμου- να αρχειοθετήσουν το θέμα.
Ερευνα
Στη Γαλλία, η Ρυθμιστική Αρχή Διαδικτυακού Στοιχηματισμού ξεκίνησε τη δική της έρευνα. Η διοίκηση της Λιόν, γνωρίζοντας καλά ότι αυτή εν πολλοίς θα στηριχτεί στο BFDS, έσπευσε να τη χαιρετίσει θερμά. «Εγκρίνουμε τη διεξαγωγή έρευνας, αφού πρόκειται για μέτρο που λαμβάνεται κάθε φορά που ένα αποτέλεσμα σε αγώνα θεωρείται ασυνήθιστο. Μας λυπεί όμως το γεγονός πως τα σχόλια δεν έχουν περιοριστεί στην αθλητική πλευρά ενός απίστευτου επιτεύγματος όχι μόνο για τη Λιόν, αλλά και το γαλλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του», επισήμαναν οι «λιονέ».
Στην προσωπική του δήλωση, ο πρόεδρος Ζαν-Μισέλ Ολάς το πήγε κι ένα βήμα παραπέρα: «Το επίτευμα αυτό είναι μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Είναι μια στιγμή που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια».
Απειλούν
Ανάλογη τακτική ακολούθησαν και οι Κροάτες: «Είναι σκανδαλώδες και κακόβουλο να ισχυρίζονται πως το παιχνίδι ήταν ύποπτο. Ζητάμε από τα ΜΜΕ να σταματήσουν να επιτίθενται στην ομάδα μας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθούμε νομικά για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας», ανακοίνωσαν από την Ντιναμό μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτηση της UEFA.
Εκείνοι που... το φυσάνε και δεν κρυώνει είναι οι Ολλανδοί του Αγιαξ, που πρώτα είδαν τον διαιτητή της αναμέτρησης με τη Ρεάλ να τους στερεί δύο κανονικά γκολ και εν συνεχεία υποδέχτηκαν τα μαντάτα από την Κροατία. «Πρέπει να επικεντρωθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά τα όσα συνέβησαν στο Ζάγκρεμπ πρέπει να τα ερευνήσει η UEFA. Τα γκολ που δέχτηκε η Ντιναμό ήταν πολύ εύκολα και επιτεύχθηκαν γρήγορα. Για όλους εμάς, παίκτες και κόσμο, ο αποκλεισμός ήταν ένα σενάριο που δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε», τόνισε ο προπονητής της ομάδας Φρανκ ντε Μπουρ. *
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki