Θεσσαλονίκη : Δικαιώθηκε δικηγόρος για το χαράτσι της ΔΕΗ


Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη δικαίωσε δικηγόρο που αρνείται να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στο γραφείο 38χρονου δικηγόρου που....




αρνείται να πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας. Ο δικηγόρος, ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να «παγώσει» η διακοπή ρεύματος για μη καταβολή του ειδικού τέλους, επικαλέστηκε την αντισυνταγματικότητα του μέτρου αφού, όπως υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, η κοινοτική οδηγία για την παροχή ενέργειας δεν περιέχει διατάξεις που να συνδέουν το δικαίωμα αυτό με τις φορολογικές υποχρεώσεις. Τελικά, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του δικηγόρου, «παγώνοντας» τη διακοπή του ρεύματος μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται να γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο 38χρονος. Μέχρι τότε και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στα δικαστήρια, ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος δεν διατρέχει κίνδυνο να μείνει το γραφείο του χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εκδίδει απόφαση που δικαιώνει πολίτη ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ. Πρόσφατα, είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή υπέρ ιδιοκτήτη πτηνοτροφικής μονάδας, ο οποίος αρνούνταν να καταβάλει το ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ.

Και σε εκείνη την περίπτωση το δικαστήριο είχε απαγορεύσει στην επιχείρηση ηλεκτροδότησης να κόψει το ρεύμα, επειδή η πτηνοτροφική μονάδα υπάγεται στις εξαιρέσεις του νόμου και συνεπώς λανθασμένα είχε ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη της να καταβάλει το ειδικό τέλος. Και σε αυτή την περίπτωση εκκρεμεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki