Ψεύτικοι 83 εκατ. λογαριασμοί στο Facebook!

 Ψεύτικοι 83 εκατ. λογαριασμοί στο Facebook!


Μια ιδέα που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, σήμερα, εν έτει 2012, έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις και αποτελεί το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο…
Το Facebook, αν και ξεκίνησε ως ένας τρόπος να επικοινωνεί κανείς με τους φίλους του, όπου η φυσική απόσταση τους χωρίζει, στις ημέρες μας αποτελεί πολλά περισσότερα. Είναι ένας χώρος για ατελείωτο φλερτ και γνωριμίες, για δημιουργία ομάδων με ποικίλο περιεχόμενο και φυσικά για δωρεάν διαφήμιση, είτε πρόκειται για εταιρείες κολοσσούς είτε για το μικρότερο κατάστημα του πλανήτη.
Την ώρα που οι φόβοι και οι επιφυλάξεις για τη χρήση του και δη για τους αγνώστους που μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή ή ακόμη περισσότερο για τις γνωριμίες και τα «τυφλά» ραντεβού που ευνοεί το εν λόγω μέσο επικοινωνίας, νέα στοιχεία για τους χρήστες του έρχονται να ενισχύσουν τις φωνές που αντιτίθενται στο Facebook. Έτσι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τρομερά γεγονότα που έχουν συμβεί, όπως οι βιασμοί ή οι δολοφονίες, το γεγονός ότι 83 εκατομμύρια λογαριασμοί στο Facebook είναι πλαστοί, με βάση έγγραφα που κατέθεσε το κοινωνικό δίκτυο στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Δηλαδή, το 8,7% από τους συνολικά 955 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, φαίνεται πως πρόκειται για προφίλ που δε συνάδουν με τη πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε πρώτον, με διπλότυπα προφίλ σε ποσοστό 4,8% των χρηστών, δεύτερον, με ψεύτικους λογαριασμούς σε ποσοστό 2,4% και τρίτον, με λογαριασμούς που έχουν χαρακτηρισθεί ως «ανεπιθύμητοι» κατά 1,5%.
Πιο αναλυτικά, η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει με λογαριασμό που διατηρεί ένας χρήστης, παράλληλα με το κύριο προφίλ του, η δεύτερη με προφίλ επιχείρησης, οργανισμού, ή μη ανθρώπινης οντότητας, όπως ένα κατοικίδιο ζώο και η τρίτη με λογαριασμούς που λειτουργούν κατά παράβαση των όρων χρήσης της υπηρεσίας του Facebook.
Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι τα προφίλ που έχουν δημιουργηθεί, χρησιμοποιούνται για την αποστολή spam μηνυμάτων ή άλλου περιεχομένου. Για αυτό, λοιπόν, συνίσταται η προσοχή στα αιτήματα φιλίας που δέχεται κάποιος χρήστης ή ένα καλό φιλτράρισμα στα προφίλ με τα οποία έχει συνδεθεί, σύμφωνα με το protothema.gr
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki