Ανάπτυξη ή θάνατος!

 Ανάπτυξη ή θάνατος!

O Ακης, η PONY-NAMCO και η Τροϊκοκυβέρνησή μας!!! Και μια ανάλυση της ετοιμολογίας της λέξεως … λαμόγιο!
Πάει σχεδόν χρόνος από το άρθρο που είχα στείλει στους Aegean Times με τίτλο κρατισμός ή ανάπτυξη [Σχετικό άρθρο εδώ].
Ο κρατισμός είναι μια βασική αιτία των δεινών που μαστίζουν τον τόπο, υπάρχουν βεβαίως και άλλες αιτίες αλλά με δεδομένη την αρτηριοσκληρωμένη αντίληψη των κομματικών στελεχών και των σωματείων που ελέγχονται από αυτά ότι κράτος ΔΕΚΟ, ΜΚΟ, και ιδιωτικές επιχειρήσεις κατ’ επέκτασιν είναι των παππούδων τους τα αμπελοχώραφα και συνεπώς μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στον βωμό της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας προκοπή δεν πρόκειται να δούμε.
Εύκολα ως παράδειγμα παραθέτω τον Άκη Τσοχατζόπουλο που το αστέρι του άρχιζε να λάμπει εκτυφλωτικά γύρω στο 1983 όταν συνδικαλιστές του τρίτου δρόμου προς τον Σοσιαλισμό κατάφερναν το κλείσιμο τελικά της γραμμής παραγωγής των γνωστών PONY της NAMCO κατασκευάστριας εταιρίας Ελληνικών αυτοκινήτων στη θεσσαλονίκη.
Και πρόσφατα την γιατρό που παραδέχθηκε δημοσίως ότι κάμφθηκε από τις ικεσίες αναξιοπαθούντων και ως μεγαλόψυχη που ήταν σκορπούσε δεξιά και αριστερά επιδόματα αναπηρίας, και επειδή είμαι και καλόπιστος αποδέχομαι πλήρως την δικαιολογία της.
Και εάν αυτή είναι μια «soft» εκδοχή παραβατικής συμπεριφοράς,φανταστείτε τι γίνεται στην περίπτωση που ο κρατικός λειτουργός είναι εκ πεποιθήσεως λαμόγιο !!! και εάν δεν είναι ένας και είναι κάμποσοι αυτοί και είναι μόνο παραδείγματος χάριν Ιατροί άντε και Φαρμακοποιοί ,τότε τι γίνεται;
Διαλύεται το σύστημα υγείας μιας χώρας (στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 οι Βρετανοί ήταν περήφανοι για το Εθνικό σύστημα υγείας τους ,στην πολύ καλύτερη τελετή έναρξης του ΑΘΗΝΑ 2004 κατά πολλούς τέτοιες περηφάνιες ούτε για αστείο δεν είχαμε να επιδείξουμε) και τα χρέη των νοσοκομείων από μόνα τους ήταν ικανά να εκτοξεύσουν το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού και να δώσουν δεδομένα στην ΕΛΣΤΑΤ τέτοια που στα χέρια ατσίδων υπουργών όπως του κ. Παπακωνσταντίνουοδήγησαν την χώρα στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή «selective default» κατά πολλούς μεγαλοδημοσιογράφους.
Από το διαδίκτυο σταχυολογώντας σας παραθέτω τις καλύτερες εκδοχές ετυμολογίας κατά την γνώμη μου έτσι για να σκάσει και ένα χαμόγελο στο στοματάκι μας το οποίο είναι και μεταδοτικό και θεραπευτικό και ιδιαίτερα τώρα στα χρόνια της Εθνικής μας κατάθλιψης:
λαμόγιο < Η λέξη λαμόγια προέρχεται από το ιταλικό έναρθρο ουσιαστικό «la moglie» (πρφ.: λα μόγιε – μτφ.: η σύζυγος). Τη στιγμή που κάποιος Ιταλός χαρτοπαίκτης κέρδιζε και ήθελε να φύγει από το τραπέζι για να μη ξαναχάσει, φώναζε, δήθεν φοβισμένος «la moglie, la moglie», (λαμόγιε…), ότι, δήθεν, τον έψαχνε η γυναίκα του, βούταγε βιαστικά τα χρήματα και έφευγε τρέχοντας (την έκανε λαμόγιο δεν τήρουσε, δηλαδή, τις υποσχέσεις του).
Κατά τον Ντινόσαυρο (ca. 2010): Η άποψη πολλών λεξικογράφων (;) ότι προέρχεται από το ισπανικό la moya (= η τάδε), δε στέκει. Είναι όντως ισπανόφερτος ο όρος, με τη διαφορά ότι προέρχεται από το πλουσιότατο «λουνφάρδο» (slang/argot) του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο. Η λέξη είναι σκέτο μόγια• το θηλυκό άρθρο λα είναι προφανώς μεταγενέστερη «ελληνική» προσθήκη για να μοιάζει πιο σπανιόλικο ή ξενόφερτο. Για το πώς ο όρος διέσχισε τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο, δηλώνω άγνοια (pero puedo seguir buscando).
Μόγια: Αποκαλούνται «μόγια» τα άτομα που βολεύονται κάνοντας «matufias» (λαδιές, κόλπα, απάτες, λοβιτούρες) για να γλιτώσουν από μπερδεμένες καταστάσεις. Εξ ορισμού, λοιπόν, «μόγια» χαρακτηρίζει μια πράξη γενικά παράνομη ή ανάρμοστη που κάνουν όσοι θέλουν να λακίσουν από κάποια δυσκολία. Θα το λέγαμε «πρόχειρη λύση».
Τροφή για σκέψη …φανταστείτε εάν κάποιος είναι εκ πεποιθήσεως λαμόγιο!! 
Και ενώ η φαντασία μου καλπάζει σαν «πράσινο άλογο» στα λιβάδια της «πράσινης ανάπτυξης» την ίδια ώρα που σας αναλύω την ετοιμολογία της λέξης «λαμόγιο», γίνεται και … η Διυπουργική σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν: Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Τάκης Μπαλτάκος και άλλοι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Χωρίς καμία φαντασία τώρα στην Ελληνική πραγματικότητα υπάρχει ένας και μοναδικός έλληνας πολιτικός με το ονοματεπώνυμο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος διετέλεσε και Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων και βρίσκεται έγκλειστος για λαμογιά!!
Η κυβερνητική του καριέρα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1981 που από το επικρατείας βουτήχτηκε απ’ ευθείας στην μαρμίτα με το μέλι ή αλλιώς στο Υπουργείο Δημοσίων έργων μέχρι τον Οκτώβριο του 1983.
Προφανώς άλλα λαμόγια στην σεβάσμια τάξη των πολιτικών δεν υπάρχουν (!!!!) ή μήπως έχουν οι εισαγγελείς μας διαφορετική άποψη;;;
Το «Παγκάλειο διαδικτυακό mazi-ta-fagame.gr» πάντως βγήκε εκτός λειτουργίας τις πρώτες ώρες λόγω μαζικής επισκεψιμότητας, πιθανολογώ ως εκ τούτου με χιουμοριστική διάθεση πάντοτε ότι πολλοί συμπολίτες βρήκαν το βήμα το κατάλληλο για να καταγγείλουν διάφορα λαμόγια που τα φάγανε μαζί με τους πολιτικούς από άλλους χώρους όπως ενδεικτικά αναφέρω επειδή η λίστα τελειωμό δεν έχει ,ο κοινοτάρχης ,ο αντιδήμαρχος, ο πολεοδόμος, ο ικατζής ,ο εφοριακός, ο κλητήρας του υπουργείου , ο γρηγοροσημάκιας, και γιατί όχι ο γείτονας με το καινούργιο αυθαίρετο που βιάστηκε να κάνει νύχτα για να προλάβει την τακτοποίηση.
Και μια λέξη έτσι για αλλαγή «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» σας ενοχλεί η Ελληνική μοναδικότητα ανυπαρξίας Εθνικού κτηματολογίου ή μήπως γνωρίζετε κάποιον που να τον έχει ποικιλοτρόπως βολέψει η ανυπαρξία του;
Ότι παθογένεια όμως και να αναδείξουμε, η ουσία είναι πως τα δανεικά έχουν τελειώσει και οι ‘παθογένειες’ ίδιες μένουν….και τρέφονται μόνο από κρατικό χρήμα.
Συνεπώς το πρόβλημα είναι σύνθετο :
από πού θα βρεθούν τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις αφενός και αφού βρεθούν ( πιθανότατα από δανεικά υποθηκεύοντας όλο και πιο πολύ τον Δημόσιο πλούτο) , πώς δεν θα θρέψουν τις ‘παθογένειες’ του συστήματος αφ ετέρου.
Όμως κατ’ ουσίαν καμία παθογένεια του συστήματος με βάση τα υφιστάμενα χαρακτηριστικά της τρικοματικής κυβέρνησης (ΤΡΟΙΚΟ..ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κατά την δική μου εκδοχή) δεν πρόκειται να θιχθεί επειδή είναι οι εμπλεκόμενοι στην διακυβέρνηση είτε δημιουργοί είτε φορείς ή μέρος ή ίχνος έστω των ‘παθογενειών’ του συστήματος , για να το πω όσο πιο κομψά γίνεται.
Ανάπτυξη είναι μια λέξη κλειδί που όλοι οι πολιτικοί φορείς του τόπου κατά καιρούς την χρησιμοποιούν ως την μοναδική διέξοδο από την κρίση.
Αυτό ακριβώς ανακοίνωσε και ο υπουργός ανάπτυξης εχθές σε συνέντευξη τύπου.
Δέκα προτεραιότητες αναφέρθηκαν και οι ευχές μου είναι και οι δέκα να επιτευχθούν στο ακέραιο και όσο το δυνατόν συντομότερα και άλλες 100 να ακολουθήσουν οσονούπω.
Βέβαια τα ίδια αναπτυξιακά μέτρα ήθελε να πάρει και ο … αξέχαστος και ιδιαίτερα συμπαθείς για την ευγένεια του χαρακτήρα του αλλά και την … αθλητική του νοοτροπία πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά κάπου … «σκάλωσε» στην εφαρμογή τους.
Υπάρχει συνεπώς όραμα από τον Κωστή Χατζηδάκη και μπορεί βάση του βιογραφικού του και να καταφέρει το δεύτερο φιλελεύθερο θαύμα του αιώνα(!) μετά την Ολυμπιακή και να ιδιωτικοποιήσει και ΤΡΕΝΟΣΕ και ROSCO !!!
Δυστυχώς όμως ο υπουργός, και να μην «σκαλώσει» όπως ο προκάτοχος του της κυβέρνησης του … «ενωμένου και δυνατού ΠΑΣΟΚ» του 2009 στο θεάρεστο έργο του όση διάθεση και να έχει ,ΧΡΟΝΟ δεν έχει.
Χρόνο θα έχει μόνο εάν η Τροΐκοκυβέρνηση Σαμαρά παραμείνει για χρόνια στην εξουσία αλλά ποιός μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο;
.
Και ποιός μπορεί να διαφωνήσει άλλωστε με το αυτονόητο ότι χωρίς ανάπτυξη οι μισθοί και οι συντάξεις και του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα συνεχίζουν να φθίνουν μέχρι να φτάσουν στον βαλκανικό μέσο όρο παρ’όλες τις αντιφατικές και αστείες διαβεβαιώσεις των αρχηγών των κομμάτων της Τροΐκοκυβέρνησής μας ;
Άπαντες (κατά την Παγκάλειο ρήση μαζί τα φάγαμε) διαφωνούν με το αυτονόητο, και αυτό επειδή κατά την εκτίμησή μου δεν υπάρχει αυτονόητο στον τόπο μας και δεν υπάρχει επειδή δεν υπάρχει πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας και πιστή τήρηση του Συντάγματος της Χώρας.

Θα επιμείνω από αυτό εδώ το βήμα ότι η προσπάθεια ανάτασης του τόπου ξεκινά από το δικαστικό σώμα
 και ότι θα μας βρίσκει πάντοτε αρωγούς στην τιτάνια προσπάθεια που κάνει, η Ελπίδα σε αυτόν τον τόπο δεν πέθανε ποτέ και το αποδεικνύει αυτό η μακραίωνη ιστορία του Ελληνισμού.
aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki