Εκτοξεύεται η Χρυσή Αυγή – Πέφτουν Κουβέλης, Βενιζέλος



Στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, προηγείται η ΔΗΜΑΡ με 47% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 42%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 40%, ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 23%, ...
Χρυσή Αυγή 22% και ΚΚΕ 19%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2012, η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει πτώση 15 μονάδων και η Χρυσή Αυγή αύξηση 10 μονάδων.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 52% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Πάνος Καμμένος 39%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 29%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 22% και η Αλέκα Παπαρήγα 20%.

Σε σύγκριση με τον Μάιο, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης με -15 μονάδες και τη μεγαλύτερη άνοδο ο Νίκος Μιχαλολιάκος με +8 μονάδες.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29%. Το 28% δεν προτιμά κανέναν από τους δύο.
Εκρηκτική άνοδο στη δημοφιλία της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, μεγάλη πτώση για ΔΗΜΑΡ -ΠΑΣΟΚ (και των ηγετών τους) και διατήρηση δυνάμεων της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά καταγράφει το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Οι Χρυσαυγίτες εξαργυρώνουν πολιτικά την παρουσία τους δίπλα σε κοινωνικές ομάδες (είτε κυνηγώντας λαθρομετανάστες είτε μοιράζοντας τρόφιμα) και βλέπουν τα ποσοστά δημοτικότητάς τους να ανεβαίνουν κατά 10 μονάδες.

Το μεγαλύτερο πλήγμα, ως προς τη δημοτικότητα, έχει υποστεί ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ και ακολούθως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, ενώ υποχώρηση καταγράφουν και τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς λόγω της απουσίας από το πρώτο πλάνο της επικαιρότητας τους τελευταίους μήνες.

Αν και η Public Issue δε δημοσιοποίησε εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, ο διπολισμός του πολιτικού σκηνικού, όπως διαμορφώθηκε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις διατηρείται.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29%.
Στην παράσταση νίκης, προηγείται με βραχεία κεφαλή η ΝΔ με 43% έναντι 41% που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

με πληροφορίες από skai.gr, aixmi.gr, public issue

ταχαλια

1 σχόλιο:

  1. Καμπάνια με υπογραφές για την έναρξη δικαστικής έρευνας για τη δράση της Χρυσής Αυγής

    Όσοι ενδιαφέρεστε, εδώ θα βρείτε το link για να υπογράψετε το υπόμνημα.

    http://www.avaaz.org/en/petition/Investigate_the_Golden_Dawn_neoNazi_Party_of_Gr eece/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki