Υποψήφιοι στις εκλογές κατεβαίνουν ο Μπάτμαν, ο Τζέιμς Μποντ, ο Μαγκάιβερ και ο Γούλβεριν


 Βραζιλία: Ο Μπάτμαν και ο Μαγκάιβερ... ζητούν ψήφο στις δημοτικές εκλογές

Συνηθισμένο στη χώρα να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα οι υποψήφιοι
 Ο Μπάτμαν, ο Τζέιμς Μποντ, ο Μαγκάιβερ και ο Γούλβεριν. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Δεν είναι μόνο σούπερ ήρωες με υπερφυσικές δυνάμεις ή γοητευτικοί τυχοδιώκτες που υπηρετούν το καλό, αλλά και… υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα δύο «Τζέιμς Μποντ» διεκδικούν αξιώματα στα δημοτικά συμβούλια της πόλης Πόντα Γκρόσα και Μπιριγκουί, ένας «Μπάτμαν» στην Ουμπερλάντια και τέσσερις ακόμη στην υπόλοιπη Βραζιλία, ένας «Μαγκάιβερ» στην πολιτεία Εσπίριτο Σάντο και ο ήρωας της Marvel Γούλβεριν στη Πιρασικάμπα.
Ενας άλλος υποψήφιος ονομάζεται «Ο Ελβις δεν πέθανε». Με τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου να πλησιάζουν, ολοένα περισσότεροι υποψήφιοι με εξίσου ευφάνταστα ονόματα κάνουν την εμφάνισή τους καθώς στη Βραζιλία δεν υπάρχουν περιορισμοί – ή τουλάχιστον υπάρχουν ελάχιστοι – ως προς το τι ονόματα και ψευδώνυμα υιοθετούν όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές.
«Πρόκειται για μία στρατηγική μάρκετινγκ, ένα πολιτικό πρόγραμμα, γιατί αν έλεγαΖεράλντο Κουστόντιο κανείς δεν θα με αναγνώριζε» εξήγησε στην αμερικανική εφημερίδα New York Times ο Ζεράλντο Κουστόντιο, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα με το ψευδώνυμο Ζεράλντο Γούλβεριν.
Μία από τις προεκλογικές του αφίσες γράφει: «Ψηφίστε τον τύπο με τα κοφτερά νύχια!». .Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο στη Βραζιλία. Η πρόεδρος της χώρας,Ντίλμα Ρούσεφ, για παράδειγμα, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο με το μικρό της όνομα. Ο προκάτοχός της ήταν γνωστός με το παιδικό του ψευδώνυμο «Λούλα» που σημαίνει καλαμάρι – το είχε μάλιστα ενσωματώσει στο πραγματικό του όνομα:Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Στη Βραζιλία κανείς δεν τον αποκαλεί «κύριο Σίλβα». Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο, είναι για τους Βραζιλιάνους απλά ο Φερνάντο Ενρίκε ή, σύμφωνα με τα αρχικά του, Φ.Ε.Κ. Μεγάλη απήχηση μεταξύ των υποψηφίων φαίνεται να έχει το επίθετο Ομπάμα, αφού 16 «συνονόματοι» του αμερικανού προέδρου θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές.

«Πιστεύω ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι απλά ένας πολιτικός είναι ένα είδωλο»είπε ο Ζέρσον Ζανουάριο ντε Αλμέιντα, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα με το ψευδώνυμο «Ομπάμα Μ.Ο» στο Μπέλο Οριζόντε, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας.
Στο Σάντο Αντρέ υπάρχει και μία «Λάντι Γκάγκα» από τη διάσημη τραγουδίστρια «Λέιντι Γκάγκα» ενώ ένας «Χριστός της Ιερουσαλήμ» ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές του 2008. Υπάρχουν λίγοι περιορισμοί στα ονόματα που μπορούν να επιλέξουν οι Βραζιλιάνοι προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές: θα πρέπει να έχουν γίνει γνωστοί με αυτό το όνομα, δηλαδή να είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούν γενικά στην καθημερινή τους ζωή.
Επίσης, ορισμένες πόλεις έχουν απαγορεύσει τα προσβλητικά ψευδώνυμα, ενώ άλλες προσπαθούν να αποτρέψουν τους υποψήφιους να χρησιμοποιούν επωνυμίες κρατικών επιχειρήσεων ή άλλων γραφειοκρατικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki