«Χάος αν αποτύχουμε»

 «Χάος αν αποτύχουμε»

 
«Η ελληνική δημοκρατία αντιμετωπίζει ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση της», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και προειδοποίησε για τις δραματικές συνέπειες που έχουν τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Σαμαράς παρομοίασε την κατάσταση της χώρας με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ενώ επεσήμανε ότι είναι εμφανέστατη η άνοδος της ακροδεξίας, του φασισμού και του νεοναζισμού στην Ελλάδα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως αν η κυβέρνηση αποτύχει τότε την Ελλάδα την περιμένει το χάος και επεσήμανε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν πως η κυβέρνηση αυτή αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα.
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να κάνει θυσίες, αλλά θα πρέπει να γίνει σαφές ότι αυτό το πακέτο είναι το τελευταίο. Μάλιστα αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων και στους ανθρώπους που υποχρεώνονται να πάνε στα συσσίτια της εκκλησίας για να βρουν ένα ζεστό γεύμα.
Επίσης ζήτησε στήριξη της Ελλάδας από την ΕΚΤ αλλά και απευθείας χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως βλέπει ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με κάποια αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων και την επίτευξη πλεονάσματος στον προϋπολογισμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
“Το κλειδί είναι η ρευστότητα. Για αυτό η επόμενη δόση είναι τόσο σημαντική για εμάς” δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Ερωτηθείς για πόσο καιρό είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα χωρίς τη δόση, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: “Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά ο κουμπαράς αδειάζει”
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στη βοήθεια που θα μπορούσε να παράσχει η ΕΚΤ, αποδεχόμενη χαμηλότερο επιτόκιο στα ελληνικά ομόλογα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της ευρωτράπεζας ή θα μπορούσε να εγκρίνει μετακύλισή τους όταν λήξουν αυτά τα ομόλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki