Μαθήτρια-θύμα βιασμού αποβάλλεται από το σχολείο για να μην «χαλάσει την εικόνα του»


Μαθήτρια-θύμα βιασμού αποβάλλεται από το σχολείο για να μην «χαλάσει την εικόνα του»

Σχολείο στην Ινδονησία απέβαλε 14χρονη μαθήτρια την οποία κατηγόρησε ότι «αμαύρωνε την εικόνα του» επειδή είχε πέσει θύμα βιασμού, κατήγγειλε σήμερα οργάνωση για την προστασία των παιδιών. 

Η μαθήτρια επέστρεψε στο σχολείο χθες και την ώρα που συμμετείχε στην τελετή έπαρσης της σημαίας ένας καθηγητής της ανακοίνωσε μπροστά σε όλους τους μαθητές ότι αποβάλλεται, εξήγησε ο Αρίστ Μαρντέκα Σιράιτ, πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Επιτροπή για την Προστασία των Παιδιών. 

Ο καθηγητής τόνισε πως η μαθήτρια «αμαύρωσε την εικόνα του σχολείου», πρόσθεσε ο ίδιος. 

«Το σχολείο επιδείνωσε τον τραυματισμό της μαθήτριας, ταπεινώνοντάς την μπροστά σε εκατοντάδες συμμαθητές της. Το κορίτσι αυτό έπεσε θύμα κυκλώματος διακίνησης παιδιών. Το σχολείο θα έπρεπε να την βοηθήσει», τόνισε ο Σιράιτ. 

Η οργάνωση προσέφυγε στο υπουργείου Παιδείας εναντίον του σχολείου -ιδιωτικό σε προάστιο της Τζακάρτας- ζητώντας να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του. 

Η έφηβη είχε κανονίσει να συναντηθεί με έναν φίλο από το facebook, αλλά όταν πήγε στο σημείο συνάντησης την απήγαγαν και την κράτησαν όμηρο για μια εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας βιάστηκε από άγνωστους πολλές φορές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki