Συγκρίνετε σε ένα λεπτό τι σας κοστίζουν τα διαφορετικά συστήματα θέρμανσης !!!


 Συγκρίνετε σε ένα λεπτό τι σας κοστίζουν τα διαφορετικά συστήματα θέρμανσης !!!
Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να θερμανθούν επαρκώς. Η ενεργειακή φτώχεια γιγαντώνεται κυρίως εξαιτίας της κατάρρευσης των εισοδημάτων. Μαζί, όμως, εντείνεται και η ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις και στο εσωτερικό των κατοικιών, η δημόσια υγεία μας τίθεται σε κίνδυνο αλλά και τα δάση και τα λιγοστά αστικά πάρκα μας λεηλατούνται. Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις οι πολίτες στην πλειοψηφία τους παραμένουν ανενημέρωτοι για τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και τις εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης και το κόστος τους.
Δυστυχώς ο δημόσιος διάλογος γύρω από το θέμα έχει εγκλωβιστεί σε ένα στενό δίλημμα: «επιστροφή στο πετρέλαιο ή προσαρμογή στην «πραγματικότητα» της αιθαλομίχλης;» τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσεγγίζουν εδώ και δεκαετίες το ζήτημα της θέρμανσης μακριά από τέτοιου είδους διλήμματα και με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις τοπικές και εθνικές τους οικονομίες.
Θέλοντας να συμβάλλουμε στη σωστή ενημέρωση των πολιτών, οι Οικολόγοι Πράσινοι επιλέξαμε το ζήτημα της θέρμανσης να αποτελέσει μια από τις βασικές εκστρατείες μας για το 2013.
Σας διαβιβάζουμε ηλεκτρονικό σύνδεσμο με χρήσιμο υπολογιστικό εργαλείο για την σύγκριση κόστους των διαφόρων συστημάτων θέρμανσης που προέκυψε από μελέτη μελών και ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αθήνα από τη Θεματική Ομάδα Ενέργειας των Οικολόγων Πράσινων. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο καθένας μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ως προς τις κινήσεις που τον συμφέρει να κάνει για να θερμάνει το σπίτι του φθηνότερα.
Μιχάλης Μπάκας
Περιφερειακή οργάνωση Βορείου Αιγαίου των οικολόγων Πράσινων
Πηγή: lesvosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki