Τι συμβαίνει στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα;

image491 Τι συμβαίνει στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα;

Το θέμα των διάτρητων Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, το είχαμε θίξει προ καιρού, αποτυπώνοντας όχι μόνο το γελοίο του πράγματος, αλλά και δίνοντας σαφέστατο στίγμα για την επικινδυνότητα που εμπεριέχουν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας στον κάθετο οδικό άξονα Ξάνθης – Βουλγαρίας.
Με πολύ μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος Καπερνάρος κατέθεσε ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αιτούμενος περαιτέρω πληροφόρηση αλλά και διερωτώμενος για την ασφάλεια στην μετακίνηση / διακίνηση ανθρώπων και αγαθών μεταξύ των δύο χωρών.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Εθνικής Άμυνας,
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Σχετικά με τα διάτρητα και πολλαπλώς επικίνδυνα Ελληνο- Βουλγαρικά σύνορα»
Τον Ιανουάριο του 2010, οι τότε πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας, Γεώργιος Παπανδρέου και ΜπόικοΜπορίσοφ, εγκαινίασαν την δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου που συνδέει την Ελλάδα (Ξάνθη) με την Βουλγαρία ( Ζλάτογκραντ). Ο Γεώργιος Παπανδρέου μάλιστα είχε δηλώσει τότε πως «ανοίγουν δρόμοι για ανάπτυξη, εμπόριο και τουρισμό υψηλής ποιότητας». Ακόμα είχε σπεύσει να τον χαρακτηρίσει: «δρόμο, για τη νέα Ευρώπη που δημιουργούμε».
Η δίοδος κατασκευάστηκε από τη Νομαρχία στην διάρκεια της θητείας του Γεώργιου Παυλίδη. Ο δρόμος είναι ιδιαίτερα μικρός και για τον λόγο αυτό έχει χαρακτηριστεί τουριστικός. Απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν προϊόντα από την μια χώρα στην άλλη και δεν υπάρχει τελωνείο. 
Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, από την ελληνική πλευράδεν υπάρχει καμία απολύτως υποδομή για την φύλαξη των συνόρων. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο μοναδικός Έλληνας αστυνομικός βάρδιας στο σημείο, να φιλοξενείτε σε φυλάκιο που βρίσκεται επί  Βουλγαρικού εδάφους, παραχωρημένο μάλιστα από τις Βουλγαρικές αρχές οι οποίες έχουν απαγορεύσει στους Έλληνες αστυνομικούς να οπλοφορούν. Επιπροσθέτως,τα δημοσιεύματα παραθέτουν πληροφορίες που θέλουν το εν λόγω φυλάκιο να μην έχει ούτε τις στοιχειώδεις παροχές για την λειτουργία του. Δεν διαθέτει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανση, βασικό εξοπλισμό γραφείου, σταθερό τηλέφωνο και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μάλιστα, στην περιοχή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπηρεσιακός ασύρματος της ΕΛ.ΑΣ. λόγω έλλειψης δικτύου. Ακόμα, ο μοναδικός Έλληνας αστυνομικός δεν διαθέτει περιπολικό όχημα.
Μπορεί και οι δυο χώρες να βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και κατά συνέπεια η μετακίνηση προσώπων και η διακίνηση προϊόντων να είναι απολύτως νόμιμη, ωστόσο οι κίνδυνοι που ενέχει η παντελής αδιαφορία της κυβέρνησης της χώρας μας, για την φύλαξη των συνόρων της, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει.
Επειδή, είναι αδύνατο να ελεγχθούν τα σύνορα από έναν και μοναδικό αστυνομικό που δεν οπλοφορεί και δεν έχει περιπολικό όχημα
Επειδή, η «γενναιοδωρία» της γειτονικής χώρας σε συνδυασμό με την επιρρέπεια της Ελληνικής Κυβέρνησης στην κατάφαση σε οποιασδήποτε παράλογη απαίτηση υποτιθέμενων συμμάχωνκατακυρώνει διεθνώς την ανικανότητα της Ελλάδας να προστατεύσει τα σύνορά της
Επειδή, ο κίνδυνος της λαθρεμπορίας είναι υπαρκτός υπό αυτές τις συνθήκες και επιπλέον, τελευταία, στη Νότια Βουλγαρία ανθούν όλο και περισσότερα πολιτικά και πολιτιστικά κινήματα με τουρκικά φρονήματα
Ερωτάσθε:
·         Ποιος αποφάσισε και πότε να διατεθεί ένας και μοναδικός αστυνομικός για την φύλαξη της διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου; (Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα)
·         Ποιες οι έως τώρα κινήσεις των Υπουργείων σας για να αυξηθεί η ασφάλεια  στα σύνορα, στο εν λόγω σημείο;
·         Με ποιους τρόπους ελέγχεται η λαθρεμπορία στο προαναφερθέν σημείο;
·          Ποιες οι ενέργειες των δυο υπουργείων για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής, που είναι απαραίτητη για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων;
24/10/2012
Ο Ερωτών και Αιτών Βουλευτής
Βασίλειος Καπερνάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki